Badkamerspiegel

De badkamerspiegel schoonmaken – zo werkt het

“Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de mooiste van allemaal?” Nou, schoonheid is natuurlijk in het oog van de toeschouwer. Maar de badkamerspiegel geeft geen informatie totdat hij vlekkeloos is schoongemaakt. Net als alle andere huishoudelijke taken, moet het schoonmaken van de badkamerspiegel regelmatig worden gedaan. Want wat heb je aan een goed stuk als je je er door al het vuil en stof nauwelijks in kunt herkennen?

Hoe moet je een badkamerspiegel schoonmaken?

Er zijn geen dure schoonmaakmiddelen nodig om de badkamerspiegel schoon te maken. Voeg gewoon een scheutje afwasmiddel of azijnessentie toe aan het water en gebruik het om de badkamerspiegel af te vegen. Wrijf vervolgens droog met een verkreukelde krant. Ook een microvezeldoek is handig en voorkomt dat er strepen of pluisjes achterblijven. De badkamerspiegel glanst snel en gemakkelijk als je een glasreiniger gebruikt. Ook hier is het effectiever om na te werken met een krant of een stuk keukenrol. Blinde vlekken op de badkamerspiegel – wat te doen? Blinde vlekken op de badkamerspiegel zijn echt vervelend. Ze zien er niet alleen lelijk uit, ze vertroebelen ook het vrije uitzicht. Een badkamerspiegel wordt vaak blind als hij lange tijd aan de zon wordt blootgesteld. Maar ook het normale verouderingsproces kan tot deze blinde vlekken leiden.

Bizarre huishoudtip: maak de badkamerspiegel schoon met scheerschuim….

In ieder geval is het de moeite waard om de volgende huismiddeltjes te proberen om een ​​nieuwe aankoop uit te stellen:

  • Wrijf de badkamerspiegel in met vers bevochtigde brandnetels. Daarna polijsten met een pluisvrije doek
  • Je kunt de badkamerspiegel ook schoonmaken met lijnolie! Dit bereikt een soortgelijk effect
  • Knijp een citroen uit en gebruik deze om je badkamerspiegel schoon te maken. Droogwrijven met krant

Elke badkamerspiegel kan vroeg of laat dode hoeken hebben. Hang het indien mogelijk niet op een plaats waar het wordt blootgesteld aan direct zonlicht.

Hoe vaak moet je een badkamerspiegel schoonmaken?

De badkamerspiegel in de badkamer wordt meestal erg snel vuil. Watervlekken sieren het na korte tijd, gevolgd door sporen van tandpasta en een heel fijn laagje haarlak. Badkamerspiegels in deze kamer moeten in ieder geval worden overwogen voor de wekelijkse schoonmaak van de badkamer – vaker indien nodig. Voor alle andere badkamerspiegels (in de gang, in de slaapkamer of in de kleedkamer) volstaat het als het stof eenmaal per week met een droge doek wordt verwijderd. Indien nodig wordt de badkamerspiegel schoongemaakt met water of glasreiniger.