Water Corsica

Corsica: wat kun je daar zien, beleven, proeven?

Corsica zou stralend, uniek, verrassend zijn, met duizend facetten. Corsica verdient zonder enige twijfel de naam “eiland van schoonheid”. Het biedt een onovertroffen verscheidenheid aan landschappen, vrijetijdsactiviteiten in de buitenlucht, paradijselijke stranden en een rijk cultureel erfgoed en voorouderlijke tradities. Als je eenmaal op Corsica bent geweest, wil je altijd terugkomen! De belangrijkste bezienswaardigheden en bestemmingen op Corsica De stad Ajaccio en het museum van het Maison Bonaparte Verlies jezelf van vreugde in de saffraankleurige straten van de oude stad en bezoek het huis van Napoleon Bonaparte, waar hij op 15 augustus 1769 werd geboren. Het is omgebouwd tot een nationaal museum en toont portretten van de jonge keizer en zijn familie, evenals alledaagse meubels uit de late 18e eeuw.

Bezienswaardigheden in Corsica zijn er in vele maten en soorten:

Bonifacio en Porto Vecchio

In het zuiden van het eiland zijn er twee belangrijke stations: Bonifacio en Porto-Vecchio. De eerste wordt beschermd door een spectaculair fort met uitzicht op de zee en een trap van 187 treden verbindt de bovenstad met de voet van de kliffen. De tweede is ook een citadel, die op roze porfierrotsen staat en daardoor in de 16e eeuw werd beschermd tegen barbaarse piraten.

Het stadscentrum van Bastia

Ontdek in het noordoosten van Corsica de oude stad Bastia, een historisch fort: de barokke kerken en oratoria, de smalle straatjes van Terra-Vecchia, de kleine gebouwen met gebogen gevels en het gouverneurspaleis in een 14e-eeuwse Genuese toren zijn echt een bezoek waard waarde.

De Defile de l’Inzecca

Een paar kilometer van Ghisoni slingert deze kleine weg tussen groene kliffen en een wilde rivier. Ontdek de natuurlijke “zwembaden” die stroomopwaarts van het meer zijn gevormd.

De Lavezzi-eilanden

Deze archipel van 23 hemelse eilanden ligt binnen handbereik van Bonifacio. Fijne zandstranden, granieten rotsen, kristalhelder water en kleurrijke zeebodems (de archipel is een natuurreservaat) kunnen hier worden verkend. Het grootste eiland is Cavallo, dat veel privĂ©villa’s heeft.

De prachtige stranden van Corsica in elk seizoen

Het is geen verrassing dat Corsica alle records voor prachtige stranden breekt. In het zuiden strekt het schiereiland Palombaggia zich uit over kilometerslange witte zandbaaien die worden omzoomd door pijnbomen en smaragdgroene golven, en Santa Giulia ziet eruit als een lagune aan de voet van een groene berg. Paradijshoeken wachten ook op u in Rondinara, Roccapina, St. Ambroggio of Porto Pollo.