Woestijn Safari

Reis naar Qatar

Tussen traditie en moderniteit

Ik ging graag in op de uitnodiging van Qatar Airways en de Qatar Tourist Board om deel te nemen aan een korte maar informatieve reis naar Qatar. Een aangename vlucht in een moderne Boeing 787 (Dreamliner) bracht onze kleine groep naar Doha, de hoofdstad van het emiraat. In bijna geen enkele andere bestemming liggen traditie en moderniteit zo dicht bij elkaar.

Terwijl futuristische wolkenkrabbers verrijzen in de moderne wijk West Bay, vind je in de Souq Waqif nog steeds smalle straatjes, traditionele winkels en kleine restaurants met een uitstekende Arabische keuken. Doha biedt ook talloze musea, waarbij het “Museum voor Islamitische Kunst” een absolute must voor bezoekers is, niet in de laatste plaats vanwege zijn ongewone architectuur!

Een wandeling langs de met palmbomen omzoomde Corniche biedt een geweldig uitzicht op de futuristische skyline van Doha, maar tegelijkertijd slentert u langs de oude dhow-haven en kunt u zien hoe goederen van over de hele wereld nog steeds met de hand worden geladen. Een project van superlatieven is het kunstmatig gecreëerde eiland “Pearl Island”, waarop luxe hotels, appartementen, winkels en diverse vrijetijdsvoorzieningen zijn gevestigd.

Maar niet alleen de stad Doha biedt aantrekkelijke excursiemogelijkheden! Als je meer dan een dag in Qatar bent, moet je zeker op woestijnsafari gaan of naar het noorden van het land reizen om onder andere het indrukwekkende Al Zubara Fort te bezoeken. Sommige van de hoogwaardige hotels in West Bay of op het voor de kust gelegen Banana Island bieden ook goed onderhouden zandstranden en uitnodigende zwembaden in combinatie met perfecte service!

Of het nu gaat om een ​​tussenstop tijdens een vlucht van Qatar Airways of als een stedentrip – Doha of Qatar is zeker een reis waard! Insidertip Banana Island Resort Doha door Anantara Het luxe resort van de bekende hotelgroep Anantara ligt op het offshore-eiland “Banana Island”, dat met de eigen bootshuttle van het hotel in 20 minuten vanuit Doha te bereiken is.

Comfortabele kamers, villa’s met privézwembad, villa’s boven het water, verschillende uitstekende restaurants, een bekroonde spa en een lang zandstrand geven je bijna het gevoel van de Malediven. Dus wil je na een stedentrip in Doha stad nog een paar dagen bijkomen en ook nog eens de nodige omkleden, dan moet je aan het Anantara Resort denken.