Eeuwige trouw

Verlovingsringen met diamanten

Veel vrouwen dromen uiterlijk sinds “Breakfast at Tiffany’s” van een schitterende diamanten verlovingsring. De diamant als symbool voor het onsterfelijke, onverwoestbare is het perfecte symbool voor een levenslange intieme relatie en de eindeloze liefde tussen twee mensen. Natuurlijk speelt ook de waarde van een zuivere diamant een rol, want welke vrouw is niet ontroerd dat haar verloofde zo’n schitterende en dure ring waardig is?

De klassieke verlovingsring bestaat uit een gouden ring in geelgoud of witgoud en een briljant geslepen diamant. Aartshertog Maximiliaan van Oostenrijk maakte de diamanten ring al in de 15e eeuw populair toen hij zijn toekomstige vrouw zo’n ring als verlovingscadeau gaf. In de fascinatie voor de sprankelende, waardevolle steen is tot op de dag van vandaag niets veranderd.

De prijs van een diamant hangt in de eerste plaats af van de kleur en zuiverheid: de meest waardevolle stenen zijn onberispelijk en zonder insluitsels en vertonen een fijne witte kleur, die in de briljante slijpvorm het licht perfect breekt en terugkaatst. Hoe stralend de steen er later in de ring uitziet, hangt vooral af van de zetting. Hoe meer licht er op de steen valt, d.w.z. hoe minder materiaal het in de setting omringt, hoe meer het kan schitteren. Om een ​​briljant in perfectie te zien, kiest u een spanring of verlovingsring in spanringdesign. Hier lijkt de diamant vrij in de lucht te zweven, alleen op zijn plaats gehouden door de uiteinden van de ring en soms een kleine, vrijwel onzichtbare staaf, waardoor licht van alle kanten in de steen kan komen.

Omdat een diamanten verlovingsring te mooi is om na de bruiloft in de juwelendoos te worden weggestopt, dragen veel vrouwen hun verlovingsring na de bruiloft als stapelring bij de trouwring. Voorwaarde is natuurlijk dat beide ringen bij elkaar passen. De verlovingsring mag de trouwring niet overschaduwen in zijn pracht. Als de twee ringen niet goed bij elkaar passen, draag dan gewoon de verlovingsring aan de andere kant.

Hoewel de status van de verloving na de bruiloft achterhaald is, is het een belangrijk onderdeel van jullie relatie en is er niets mis mee om de ring ook na de bruiloft te blijven dragen. Sommige stellen blijven de verlovingsring gebruiken als trouwring en voegen er een individuele gravure aan toe.