Buiten eten

Maak het je gemakkelijk: de tuinmeubeltrends van 2022

Zodra de dagen korter worden, verschijnen de eerste sneeuwklokjes. Wie zich nu al aan het voorbereiden is op het tuinjaar kan in alle rust genieten van de lente. Maar niet alleen bedden en bomen wachten op een nieuwe look. Nieuwe, stijlvolle tuinmeubelen maken uw prachtige tuin echt aantrekkelijk en nodigen uit tot ontspannen.

Tuinmeubeltrends voor het feelgoodparadijs

De afgelopen superzomer liet zien dat er niets gaat boven een gezellige woonkamer in de open lucht die je ook visueel uitnodigt om te ontspannen. Gartenmoebel.de heeft daarom al de trends voor 2019 verzameld. En er kan nu al zoveel onthuld worden: de nieuwe tuinmeubelen zijn niet alleen chic, maar ook zeer comfortabel. Maar de fabrikanten spelen ook in op de wens van veel klanten voor tuinmeubelen die gemakkelijk te hanteren en toch stabiel zijn: dankzij moderne aluminium-textielconstructies kunnen ligstoelen in slechts een paar eenvoudige stappen en zelfs stoelen uit de schaduw worden verplaatst en tafels kunnen snel en moeiteloos worden opgezet, wanneer onverwachte bezoekers worden aangekondigd.

Maar net als bij trends in de mode geldt dat ook voor tuinmeubelen: alles kan, niets hoeft. Afhankelijk van het tuinontwerp en de voorkeuren kunnen hout, ijzer en kunststof perfect opgaan in de stijl van de omgeving. Kunststoffen kunnen er zeer elegant uitzien, hout kan modern zijn en tuinmeubelen van metaal kunnen u verrassen met hun visuele lichtheid.

Edele kleuren versmelten met het landschap

Welke beplanting je ook kiest: Tuinmeubelen in grijs en antraciet stralen niet alleen rust uit en zijn niet zo vuilgevoelig als hele lichte kleuren, maar halen ook het beste in de flora naar boven. Geen wonder dat de subtiele tinten in vele gradaties weer in de mode zijn voor tuinmeubelen in 2019. Als je het wat levendiger wilt, kun je kleuraccenten gebruiken. Hier wordt nu het groen van het voorgaande jaar vervangen door een sterk rood.

Houten tuinmeubelen voor een natuurlijk tuinontwerp

Wie de voorkeur geeft aan klassieke houten materialen voor zijn tuinmeubelen in plaats van aluminium-textieloplossingen, hoeft niet zonder modern comfort te stellen: veel tuinmeubelen kunnen eenvoudig worden opgevouwen en gemakkelijk worden opgeborgen. Populaire materialen voor tuinmeubelen zijn teak, spar, grenen en eucalyptus. En ook in 2019 is milieubewustzijn de trend. Kopers van de populaire tuinmeubelen van tropisch hout besteden meer dan ooit aandacht aan duurzaamheid. Ook dit jaar zal het FSC-keurmerk niet aan belang inboeten. Het garandeert dat het materiaal van de tuinmeubelen afkomstig is uit milieuvriendelijk en maatschappelijk verantwoord bosbeheer.

Hightech materialen zorgen voor elegant comfort

Dit jaar lieten de tuinmeubelontwerpers zich inspireren door het vlechtwerk dat ook in de natuur te vinden is. Dankzij innovatieve materialen zijn er nauwelijks grenzen aan je fantasie. Nieuwe stoffen, zoals het slijtvaste Sunbrella-textiel, zorgen voor een lange levensduur van de tuinmeubelen. Het spreekt voor zich dat tuinmeubelen makkelijk schoon te maken moeten zijn en ook zonder problemen een flinke regen- of onweersbui moeten doorstaan. Tuinmeubelen die de hele zomer buiten kunnen staan ​​is echter een echte innovatie, en volgens de fabrikanten kan dit zelfs zonder beschermhoes. Tuinbezitters die de voorkeur geven aan robuust ijzer boven licht aluminium, moeten ervoor zorgen dat het materiaal aan het oppervlak wordt verzegeld en gepoedercoat. Let op: Dit tuinmeubel is zeer snel warm. Om brandwonden te voorkomen is een kussen voor de zitting zeker aan te raden als de stoelen lang in de zon staan.

Trends uit de woonkamer

De tuinbezitters zijn blij: Vooral dit jaar staan ​​loungebank tuin bovenaan de populariteitslijst voor tuinmeubelen. Openluchtbedden en lounges nemen hun plaats in. Ze zorgen voor dat comfortabele huiskamergevoel waar de laatste jaren veel vraag naar is, vooral bij bedrijven, hotels en de horeca. De branche biedt betaalbare alternatieven voor particuliere kopers van tuinmeubelen. Niet-commerciële kopers hoeven echter niet zonder comfort te doen. Tuinmeubelen in loungestijl maken niet alleen indruk met brede kussens en heldere vormgeving. De rieten look, waarmee veel tuinmeubelen zijn uitgerust, zorgt voor een sfeer van lichtheid. Daarnaast zijn tuinmeubelen met een rieten oppervlak zeer eenvoudig schoon te maken.

Hangstoelen en lange eettafels

De tuinmeubeltrends uit de woonkamer veroveren de tuinen. Het moet zo eenvoudig mogelijk zijn: klanten willen dat hun tuinmeubelen uit- en uitbreidbaar zijn, met veel extra’s en veel opbergruimte. Een nieuwe trend: de tuinmeubelen worden verlaagd als een sportwagen.

Wat de indoor woonkamer betreft, worden steeds meer tuinmeubelen aangeboden met multifunctionele oplossingen: een eettafel kan in slechts enkele eenvoudige stappen worden omgevormd tot een praktische plank. En rekken is trendy: de wens om je creativiteit de vrije loop te laten op het gebied van tuinmeubeldecoratie schept vraag. Bloempotten en andere decoratieve voorwerpen, bewust oud getrimd, vormen met hun shabby chic een duidelijk contrast met de moderne tuinmeubelen van de nieuwste lijn.