Loungeset

Tuinmeubeltrends 2022

Met kwalitatief tuinmeubilair verschuift de woonkamer in de warme maanden naar buiten. Met name als je kiest voor buitenmeubels met een woonkamer-look werkt dit als een trein. Natuurlijk is dit niet genoeg. Natuurlijk moeten de tuinmeubelen weerbestendig en duurzaam zijn, zodat ze winderige nachten en zomerse regenbuien onbeschadigd kunnen doorstaan. Om ervoor te zorgen dat u zich buiten net zo comfortabel voelt als in uw eigen woonkamer, moet u in de eerste plaats vertrouwen op premium tuinmeubelen. Het niveau van premium servies en de hoge kwaliteit van deze materialen is met het blote oog te zien en het comfort is voelbaar. Welke van de onderstaande trends ook passen bij uw tuinontwerp en -behoeften, u hoeft zich maar aan één regel te houden – de hoogwaardige tuinmeubelen staan ​​altijd hoog op de marsroute. Het resultaat is dat hetzelfde meubilair een lange levensduur en duurzaamheid geniet.

Hoogwaardige touwvlechten in tuinmeubeltrends 2022

Als de presentatie gemaakt is van hoogwaardige materialen, zijn touwweefsels de absolute trend in tuinmeubelen voor 2022. Zoals je op het portret hierboven kunt zien, is Rope praktisch een moderne vlecht met een koordlook. Naast een eigentijdse uitstraling met handgeknoopte, luchtige touwen, geven dezelfde tuinmeubelen je retraite een waardige uitstraling en no-nonsense. Touw is een recyclebaar materiaal dat weerbestendig, robuust, UV-bestendig en duurzaam is. Het biedt een aangenaam zitklimaat en enorm comfort op warme zomerdagen.

Industriële stijl nu secundair in de buitenruimte

Deze inrichtingstrend “Industrial Style” drukt al zijn stempel op deze instelling en in 2022 zal de eenvoud en charme van factory chic worden ontdekt in de buitenzone. Dit samenspel van metaal en hout is typisch industrieel – de materialen hebben vaak een zogenaamde “used look”. Krassen en inkepingen dragen zo bij aan de geloofwaardigheid van de look in het frame. Komend seizoen zien we tafels, stoelen en banken in zwart gepoedercoat metaal gecombineerd met ‘aged teak’. Skidframes zijn typisch voor de industriële ontwerptaal en ook erg in de mode in 2022. Accessoires in industriële stijl zoals zwarte industriële planken vinden ook hun plaats in de groene omgeving als de perfecte plek voor bloemen. Bekleding in grof linnen of versleten bruin leer kan je zithoek nog gezelliger maken.

Dat woonkamergevoel na buiten kan

Ook de samenvoeging van binnen- en buitenzones staat dit jaar hoog op de agenda. Wil je een tweede buitenwoonkamer inrichten, dan is een rotan kunstenaarsgroep bestaande uit een loungebank, relaxfauteuils en een daybed perfect voor dit doel. Dat laatste is tegenwoordig helemaal in als je op zoek bent naar iets comfortabels om te zonnebaden. Naast volledig met stof beklede loungemeubels en innovatief textiel zoals Sunbrella of Olefin, is er dit seizoen nog een inhoudelijke innovatie: gestoffeerde meubelen vieren een comeback, dit keer dus als buitenmeubels.

Om ervoor te zorgen dat de tuinmeubelen net zo comfortabel zijn als de meubels thuis, moet deze als cadeau worden gestoffeerd. Als decoratie passen knusse overtrekken, sierkussens en lantaarns perfect bij een gezellige sfeer. Over het algemeen is 2022 duidelijk meer “feeling” en vogue: of het nu gaat om textiel of andere materialen zoals hout of rotan – haptisch opvallende oppervlakken die je niet alleen kunt zien, maar ook secundair kunt waarnemen, spelen in dit warme seizoen een grote rol in de tuinen.